Deze website gebruikt cookies.

Routes

Het Vlaamse Langeafstandsfietsroutenetwerk, in het kort LF-netwerk, omvat tien routes, samen goed voor zo’n 1500 km fietsplezier. De routes hebben elk een eigen thema en leiden je doorheen gans Vlaanderen. Je overwint de Vlaamse Heuvels, fietst langs de kust, doorheen het kleurrijke platteland, parallel aan de loop van rivieren en langs de kunststeden Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Mechelen. Er is voor elk wat wils!

De Vlaamse LF-routes stoppen niet aan de gewestgrenzen maar zijn ook verbonden met het Europese netwerk van langeafstandsfietsroutes.

Het LF-netwerk krijgt in de eerste helft van 2021 een grondige make-over. Naar het voorbeeld van Nederland, wordt het LF-netwerk omgevormd tot 8 Vlaamse icoonroutes.

Nieuw item

Langeafstandsfietsroutes zijn vooral bedoeld voor fietsvakanties, kort en lang. Ze fietsen leidt vaak tot unieke ervaringen en onvergetelijke herinneringen. In de rubriek tochtsuggesties verzamelen we bijzondere fietstochten dichtbij en verder weg, doorgaand of lusvormig, voor een daguitstap of een meerdaagse trekking.

Het LF-netwerk is ook afgestemd op dat van de knooppunten waardoor je vlot kan overstappen van het ene netwerk op het andere. De knooppunten zijn handig voor het uitstippelen van een aanlooptraject vanuit je woonplaats. Plan hier je eigen route.

Nieuw item

De Vlaanderen Fietsroute, een langeafstandsfietsroute samengesteld uit vier afzonderlijke LF-routes (de LF 1, LF 5, LF 7 en LF 6), neemt je mee op een uitzonderlijk fietsavontuur door Vlaanderen. De route loopt als een lus over een afstand 837 km doorheen de vijf Vlaamse provincies. Een unieke kans om op een sportieve manier kennis te maken met de eigenheid en pracht van de verschillende Vlaamse regio's.

Vind je 837 km wat ambitieus? Geen probleem wij werkten vier thematochten voor je uit. Vier hoofdstukken die samen het boek van Vlaanderen vormen. Telkens met een specifieke invalshoek (kunststeden, water, taalgrens en WOI) waarbinnen jij je eigen avontuur kan beleven, volledig op eigen tempo en zoals het in jouw planning past.

Nieuw item

De Grensroute is de eerste langeafstandsfietsroute uitgestippeld via knooppunten en voor fietsers van ieder niveau. De Grensroute fietsen, dat is fietsen van het Drielandenpunt in Vaals naar grenspaal 369 met zicht op het Zwin en de Noordzee bij Cadzand, of omgekeerd. De route voert bovendien langs 26 reconstructies, monumenten en verhalen van de Dodendraad. 540 km lang kronkelt het traject over de Belgisch-Nederlandse grens. Een grens die nu zo goed als onzichtbaar is. Af en toe wijst een gietijzeren grenspaal erop dat je de grens oversteekt. Je fietst door een afwisselend landschap van heuvels, rivieren, moerasgebieden, bossen en heidevelden, door pittoreske en vaak bijzondere grensdorpen en zelfs langs wereldsteden Maastricht en Antwerpen.

Nieuw item