Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

 • mutualiteit
  26 mei 2020
  Graag een extra korting?

  Wist je dat heel wat mutualiteiten een tegemoetkoming geven op het lidgeld? De bedragen verschillen van mutualiteit tot mutualiteit maar kunnen oplopen tot 30€/jaar.

  Lees meer
 • logeren
  25 mei 2020
  Logeren onderweg

  Geschikte logies vinden tijdens een wandel- of fietsreis, het lijkt niet de eenvoudigste opdracht. Toch zijn er verschillende interessante initiatieven die je keuze en planning kunnen vereenvoudigen. We hebben ze nog even voor jullie op een rijtje gezet.

  Lees meer
 • kamperen
  14 mei 2020
  Welcome to my Garden

  Veel hikers willen in ons eigen landje bivakkeren maar tot nu toe is er een schrijnend gebrek aan bivakplaatsen. Om dit enigszins op te vangen werd het project Welcome to My Garden uit de grond gestampt.

  Lees meer
 • 20190609_143423
  6 mei 2020
  Grote Routepaden in Coronatijden

  Over de impact van Corona is al heel wat inkt gevloeid. Grote Routepaden laat conclusies en voorspellingen over aan de specialisten, maar maakte wel een kleine balans op.

  Lees meer
 • haspengouw cover
  5 mei 2020
  Moederdagactie

  Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor je mama? Heeft ze tijdens deze lockdown periode het wandelen en fietsen (her)ontdekt? Schenk haar pakken wandel- en fietsinspiratie en stuur haar een jaar lang 'Op Weg'. Voor slechts € 35 schenk je een jaarabonnement met alle bijkomende voordelen. Een inspirerend geschenk dat elk nummer opnieuw verrast. Met onze moederdagactie krijg je nu zelf een paar reflecterende outdoorhandschoenen cadeau van het Belgische merk WOWOW (twv €23,95).

  Lees meer
 • muur
  29 april 2020
  Gewijzigde knooppunten op de Grensroute

  De Grensroute is één van onze meest populaire fietsroutes en loopt langs de Dodendraad tussen België en Nederland. Tot op heden zijn er op 7 plaatsen aanpassingen aan de route of aan de volgorde van de knooppunten, dit als gevolg van verplaatste, verdwenen of extra knooppunten.

  Lees meer
 • 27 april 2020
  GR-activiteiten worden geannuleerd tot 30 juni 2020

  Vanuit het bestuur werd beslist om alle GR-activiteiten, met name de bustochten en de groepswandelingen, tot 30 juni 2020 te annuleren.

  Lees meer
 • maasroute
  24 april 2020
  Internationale Maasroute opnieuw in de webshop

  Een bijzondere, nieuwe fietservaring: langs de rivier de Maas van Maastricht, de oudste stad van Nederland naar het Franse plaatsje Langres. Door zeer uiteenlopende landschappen, en langs veel bijzondere plekken. Dicht bij huis en toch zo héél anders. Een heerlijk vlakke route met soms een korte helling. Kortom: een ‘juweel’ van een drielandentocht. De rivieren Donau, Rijn en Loire gingen de Maas al voor, en zijn ondertussen zeer geliefd bij vele fietsers. Binnen enkele jaren zal ook deze rivierentocht veel sportieve ‘pedaalridders’ trekken.

  Lees meer
 • prov domein
  21 maart 2020
  Provinciale domeinen gesloten tijdens Corona-crisis

  Tijdens de Corona-crisis zijn heel wat provinciale domeinen gesloten (tot 19/4/20 met kans op verlenging). De maatregelen hieromtrent zijn per provincie verschillend. Check de websites per provincie alvorens op stap te gaan op een GR of LF-pad (of Dagstapper).

  Lees meer
 • veerdeinst
  18 maart 2020
  Veerdiensten tijdelijk afgeschaft tijdens Corona-crisis

  Tijdens de Corona-crisis worden sommige veerdiensten tijdelijk afgeschaft. Enkele GR- en LF-routes en dagstappers maken gebruik van deze diensten.

  Lees meer
 • lrokus
  9 maart 2020
  Krokuslint langs de Grensroute in bloei

  Op veel plaatsen in het grensgebied tussen Nederland en België is het witte lint van de krokussen langs het traject van de Grensroute weer zichtbaar.

  Lees meer
 • fietsroutevhjaar2020
  8 maart 2020
  Fietsroute van het Jaar 2020

  Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht is La Dolce Via in Frankrijk uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2020. De jury had in de laatste fase van de uitverkiezing de keuze uit vier genomineerden. Ook Sydkustleden (Zweden), EuroVelo 3 (België) en La Vallée du Loir à Vélo (Frankrijk) maakten nog kans op de eretitel.

  Lees meer