Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

 • fotowedstrijd
  15 juli 2020
  FOTO wedstrijd 2020

  Van 15 juli tot 15 september kan iedereen weer meedoen aan onze tweejaarlijkse fotowedstrijd, dit jaar met 'Al wandelend en fietsend onderweg' als thema.

  Lees meer
 • Nieuw in de webshop
  6 juli 2020
  Nieuw in de webshop

  Twee nieuwe gidsen zijn te vinden in onze GR-webshop. Fietsers volgen de taalgrensroute met behulp van de fietsknooppunten. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met een nieuwe Waalse gids uit de reeks Randonnée en Boucle.

  Lees meer
 • Fietsarrangement (002)
  28 juni 2020
  Fietsen van jeugdherberg naar jeugdherberg met 5-daags arrangement

  De lockdown deed ons fietsen als nooit te voren en er zijn dubbel zoveel fietsers onderweg. Dus waarom niet eens een fietsreis plannen?

  Lees meer
 • DTW2020-stedelijk-1
  12 juni 2020
  OPROEP: organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2020

  Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land trage wegen in de kijker tijdens het actieweekend Dag van de Trage Weg. Het is een toonmoment voor favoriete wegjes, gewaardeerde paden en populaire trajecten. Tegelijk benadrukken organisatoren en deelnemers het belang van veilige en aangename trage wegen voor iedereen. Dit jaar gaat Dag van de Trage Weg door op 17-18 oktober.

  Lees meer
 • dorothea Lange
  9 juni 2020
  Participatie Digitale reisbeurs

  Lessons learnt: dat je niet veel nodig hebt om even écht weg te zijn. Ondervond je ook hoeveel deugd een wandeling of fietstocht doet? De UITstap helpt je om ook deze zomer allerlei moois te beleven onderweg.

  Lees meer
 • Klaprozenveld met wandelaar (c) Clem Verbiest
  2 juni 2020
  Vaderdaginspiratie

  Vaderdag komt eraan: zondag 14 juni is het zijn dag! We geven je alvast enkele geschenkideeën voor papa's die houden van stappen en trappen.

  Lees meer
 • mutualiteit
  26 mei 2020
  Graag een extra korting?

  Wist je dat heel wat mutualiteiten een tegemoetkoming geven op het lidgeld? De bedragen verschillen van mutualiteit tot mutualiteit maar kunnen oplopen tot 30€/jaar.

  Lees meer
 • logeren
  25 mei 2020
  Logeren onderweg

  Geschikte logies vinden tijdens een wandel- of fietsreis, het lijkt niet de eenvoudigste opdracht. Toch zijn er verschillende interessante initiatieven die je keuze en planning kunnen vereenvoudigen. We hebben ze nog even voor jullie op een rijtje gezet.

  Lees meer
 • kamperen
  14 mei 2020
  Welcome to my Garden

  Veel hikers willen in ons eigen landje bivakkeren maar tot nu toe is er een schrijnend gebrek aan bivakplaatsen. Om dit enigszins op te vangen werd het project Welcome to My Garden uit de grond gestampt.

  Lees meer
 • 20190609_143423
  6 mei 2020
  Grote Routepaden in Coronatijden

  Over de impact van Corona is al heel wat inkt gevloeid. Grote Routepaden laat conclusies en voorspellingen over aan de specialisten, maar maakte wel een kleine balans op.

  Lees meer
 • haspengouw cover
  5 mei 2020
  Moederdagactie

  Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor je mama? Heeft ze tijdens deze lockdown periode het wandelen en fietsen (her)ontdekt? Schenk haar pakken wandel- en fietsinspiratie en stuur haar een jaar lang 'Op Weg'.

  Lees meer
 • muur
  29 april 2020
  Gewijzigde knooppunten op de Grensroute

  De Grensroute is één van onze meest populaire fietsroutes en loopt langs de Dodendraad tussen België en Nederland. Tot op heden zijn er op 7 plaatsen aanpassingen aan de route of aan de volgorde van de knooppunten, dit als gevolg van verplaatste, verdwenen of extra knooppunten.

  Lees meer