Deze website gebruikt cookies.

Fietsroutes

Het Waalse RV-netwerk telt 11 routes, goed voor meer dan 2000 km bewegwijzerde fietsroutes. Dankzij Rando-Vélo kan je niet alleen alle Waalse jeugdherbergen met elkaar verbinden maar ook grote, historische steden zoals Namen, Luik, Bergen, Doornik, Dinant en Bouillon.

De RV-routes vormen een netwerk waardoor je combinaties kan uitstippelen die afgestemd zijn op je persoonlijke wensen … of mogelijkheden want Wallonië is gekend voor haar glooiend landschap. De RV-routes sluiten ook aan op de omliggende netwerken: de Vlaamse en Nederlandse LF-routes, de Franse Voies Vertes en de verschillende langeafstandsroutes in Duitsland en Luxemburg.

Ontdek Wallonië in al zijn verscheidenheid. Een co-existentie van industrieel architectuurpatrimonium en mooie natuur in de Borinage. Een mix van prachtige landschappen en wereldbekende abdijen langs de Maas en de Molignée. Een uitzonderlijke kennismaking met het landelijk leven in de Condroz of Haspengouw. Een combinatie van verschillende culturen in het Waals Picardiïe, de laars van Henegouwen en de Oostkantons.

Nieuw item

Bewegwijzering

De bewegwijzering van het Waalse RV-netwerk is gebaseerd op dat van de langeafstand wandelpaden (GR). De markering bestaat heel eenvoudig uit twee strepen onder elkaar. Geel bovenaan en blauw onderaan. De markering worden aangebracht op bomen, murrtjes, palen of wat zich daar verder toe leent. Net als bij LF zijn alle RV-routes in twee richtingen bewegwijzerd.

In Wallonië is er één RV-verantwoordelijke per provincie die het onderhoud van de RV-routes in zijn regio coördineert. Hij wordt daarbij geholpen door andere vrijwillige medewerkers.

Positieve of negatieve ervaringen gehad op een RV-route? Heb je feedback voor Rando-Vélo? Zij horen het graag want het bewijst dat hun routes zinvol zijn en gewaardeerd worden. Surf naar de contactpagina op www.randovelo.org voor een overzicht van de provinciale RV-verantwoordelijken.