Deze website gebruikt cookies.

Verhalen vanop de GR-128

10 november 2022
Nieuw item

Wie naar Santiago de Compostela wandelt krijgt bij aan aankomst een compostela-certificaat. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat voor één van onze Grote Routepaden? Iedereen die de GR 128 Vlaanderenroute aantoonbaar heeft afgestapt ontvangt een attest én krijgt een plekje in onze eregalerij.

En dat gaat op voor mens én dier. Want onze laatste certificaten gingen naar Sabine en Rosie (haar hond) en Rik en Hercule (zijn paard).

Sabine en Rosie, legden de 473 km samen af in 28 etappes tussen mei en eind september 2022. In natuurgebieden ging Rosie wel in de rugzak omdat honden daar verboden zijn, maar de meeste kilometers stapte ze gewoon zelf.

Rik en zijn paard Hercule waren vorig jaar klaar om naar Compostela te reizen maar corona strooide roet in het eten. Daarop besloot hij de reis met een omweg aan te vatten om zo wat langer in België te blijven en zo kwam de GR 128 in zicht.

Op 8 mei vertrokken Rik en Hercule vanuit de Panne en op 28 mei kwamen ze aan in Teuven. Af en toe moesten ze van de GR-route afwijken om bijvoorbeeld een veer of een natuurgebied te vermijden dat niet geschikt was voor paarden. Hercule droeg de bagage en het grootste deel van de route stapten man en paard gewoon naast mekaar. Ondertussen trokken Rik en Hercule verder door Frankrijk lang de route d'Artagnan, tot Lupiac. Vandaaruit zullen ze volgend jaar naar Santiago de Compostela trekken.

Nieuw item