Deze website gebruikt cookies.

Wandellus in Herzele langs Streek-GR Vlaamse Ardennen

Nieuw item

De Streek-GR Vlaamse Ardennen (158 km lang) vormde een inspiratiebron voor 5 kunstenaars die spelen met de omgeving en de ervaring van het wandelen. De gemeente Herzele werkte een mooie lokale wandellus uit die voor een stuk samenloopt met de Streek-GR en die een plaats geeft aan het werk van deze kunstenaars. Onderweg op deze 'GvR Vlaamse Ardennen' kan je kunst bewonderen van Jan De Maesschalck en Johan Tahon. Twee andere bijzondere kunstwerken (bloemzaad/Griet Dobbels en parfum/Peter de Cupere) kan je ophalen in enkele lokale winkels. Tot slot kan je het kunstwerk van David Helbick (speelkaarten met opdrachten tijdens het wandelen) downloaden van de website. GR-wandelen met een extra toets dus!

Hoe werkt het? Je start aan de kerk van Sint-Lievens-Esse en kiest voor een lus van 12 of 7,5km. Op de GvR website vind je uitgebreide info over de kunstwerken en een folder met alle concrete info over de wandeling en een plannetje.

Zin in meer wandelingen in de Vlaamse Ardennen? Bestel onze Treinstapper 2 met wandelingen in de Zwalmstreek langs de GR 122 Scheldeland en de Streek-GR Vlaamse Ardennen, of de wandelkaart Oost-Vlaanderen met alle GR-routes.