Deze website gebruikt cookies.

Op de fiets in het spoor van d'Artagnan

Cover dArtagnanArtOpti

Fiets langs de belangrijke plaatsen in het leven van d'Artagnan met deze tocht van 2.249 km!

 • leden: 19,80
 • niet-leden: 22,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 à 5 dagen

 • Taal Nederlands
 • Kaartschaal 1/80.000
 • Aantal pagina's 203
 • Datum uitgifte 10/2021
 • Auteur Guy Raskin
 • Afmetingen 148,5 x 210 mm

Meer info

Deze topogids beschrijft een fietsroute van 2.249 km die belangrijke plaatsen in het leven van d’Artagnan verbindt. Geboren in 1611 als Charles de Batz op het kasteel van Castelmore in Lupiac, erft hij na de dood van zijn broer de titel Graaf van Artagnan. Later romantiseert schrijver Alexandre Dumas dit tot d’Artagnan in zijn bestseller ‘De Drie Musketiers’.

De route is gebaseerd op La Route Européenne d’Artagnan: zes grotendeels onverharde routes ontworpen voor ruiters, waar ook wandelaars en mountainbikers gebruik van kunnen maken. Deze gids presenteert een alternatief voor de langeafstandsfietser op een hybridefiets.

Van d’Artagnans geboortestreek de Gers in het zuidoosten van Frankrijk fiets je vanuit Auch via de koningskastelen aan de Loire naar de koninklijke paleizen in en rond Parijs. Eindigen doe je in Maastricht, waar d’Artagnan op 25 juni 1673 bij het beleg van Maastricht tijdens de Frans-Nederlandse oorlog door een musketkogel de dood vindt.

De gids bevat toeristische en thematische beschrijvingen, foto's, duidelijke routekaartjes, een overnachtingslijst en GPS-bestanden.

Gerelateerde artikels

 • 16 Auch (3)

  Grote Routepaden

  In het spoor van d'Artagnan, Door de historische provincie Gascogne

  In de eerste aflevering (Op Weg 2020 6) fietsten we d’Artagnan achterna door ‘de Zuidelijke Nederlanden’, waar hij aan zijn einde kwam. Vandaag trekken we door Zuidwest-Frankrijk, meer bepaald door de oude provincie Gascogne, de geboortestreek van de vierde musketier, over de lieflijk glooiende heuvels tussen de grote rivieren Dordogne, Lot, Garonne en hun bijrivieren.

  Lees meer
 • P1010024 Solre-sur-Sambre

  Grote Routepaden

  In het spoor van d’Artagnan, Tussen Schelde en Maas

  ‘La Route Européenne d’Artagnan’ is voor ruiter en paard wat de Sint-Jacobsroute is voor wandelaar en fietser. Dit Europese project is de allereerste langeafstandsroute voor paarden, koetsen, mountainbikers en wandelaars, maar niet echt geschikt voor de langeafstandsfietser. Een klein tekort, waarvoor wij een volwaardig alternatief uitwerkten.

  Lees meer